Annika Harper - Mit titkol Cara Winter?

covers_598107.jpgCara Winter nem átlagos lány, bár nagyon szeretne az lenni. Szülei néhány éve meghaltak autóbalesetben és azóta ő nagymamájával, Nanával lakik Hamburgban. Mivel anyai ágon brit származású, sznob nagymamája belemegy abba, hogy az immár kamaszodó lány végre a kortársaival is barátkozhasson, ne csak a magántanárral meg a személyzettel, ezért beíratja a Carát egy bentlakásos angol iskolába a Cornwall College-ba. Cara már nagyon várja, hogy végre szabad legyen és ne Nana állandó felügyelete alatt éljen, aki igazi angol lady-ként nevelte, kevés érzelemmel, mereven, mindig ügyelve a jó modor betartására. 

Azonban a várva várt függetlenség nem olyan egyszerű és nagyszerű, mint azt Cara gondolta, aki eddig gyakorlatilag burokban nevelkedett. Már a repülőtéren gondjai akadnak a becsekkolással, az iskoláról és a kortársak közé beilleszkedésről nem is beszélve. A Cornwall College egy olyan internátus, amilyennek ezeket a drága brit magániskolákat elképzeljük. Többnyire újgazdag, sznob szülők elkényeztetett kölkei járnak ide, akiknek mindene a fancy, a csillám, a shopping meg a bulizás, nem is beszélve arról, hogy aki nem Dubaiba jár bevásárolni, az nem is ember. A lány szerencsére azért barátokra talál, mert ahogy az már lenni szokott, minden iskolában vannak "Csillám Csajok" és vannak normálisak. 

Annika Harper elsőkönyves német szerző, aki tanult Angliában egy darabon, innen meríthette a regény ötletét. Tetszett a könyv stílusa, mert imádok mindent, ami brit. Érdekes a történet, az írónőnek jó humora van,  karakterek jól kidolgozottak, sokszor nagyon sajnáltam Carát, akit folyamatosan szívattak a suli nagymenői, de szegény lány néha tényleg egy rakás szerencsétlenség és nem beszélve arról, hogy még az ág is húzza, a nagymamája is folyamatosan ellenőrzi. A könyvben lépten-nyomon előfordulnak angol szavak vagy mondatok, ami külön elnyerte a tetszésem és én is tanultam belőle új kifejezéseket. Olvasmányos csajos tiniregény, a végén nem várt fordulattal, legalábbis nem azzal, amire számítottam. A kiadás igényes és szép, a borító hívta fel magára a figyelmemet. A második része már megjelent és szerintem még számíthatunk jó párra.

Ajánlom: lányoknak, 12 éves kortól